Akerdrakten

Vaskeboken

Strikkebøker

Fanatrøyer av Studieringen i Fana Husflidslag kr. 315,-.

Denne boken er dessverre utsolgt fra forlaget – men kanskje du finner den på et bibliotek eller antikvariat! Den er så bra at vi vil gjerne at man skal være oppmerksom på den!
Et møysommelig registreningsarbeide som startet i 1991 har resultert i denne vakre, gjennomarbeidede boken med Fanatrøyens over 150 årige historie godt dokumentert i fotografier og gamle malerier.
Her er oppskrifter som kan varieres med de mange ulike bordene. Koftene kan strikkes med to farger, men blir også utrolig vakre i ensfarget med mønsteret strikket i relieff med rette og vrange masker. Oppskriftene er basert på Rauma to tråds gammelserie eller Hifas 2-tråds garn.

Kontstrikk av Ruth Gullbekk Bolstad – kr. 299,-

er en utrolig inspirerende og utfordrende bok som dessverre også er utsolgt! Når vi ikke stryker den på nettsiden vår  er det fordi den kan lånes på bibliotek og er for god til å glemmes!
Her får du historien til kont-strikkingen og mange oppskrifter i ulik vanskelighetsgrad. Den beste av Norges Husflidslags bøker!
Et funn for alle som ønsker å lære en spennende teknikk, eller bare få en vakker bok.

Tvåändsstickning av Kerstin Jönsson kr. 225,-

Boken gir en god og lettfattlig innføring i tvebandstrikking. Her finner du mange nye mønstre på luer, votter og sokker, både i ensfarget med mønsterrelieff og i to farger.
Tvebandstrikking var mye brukt før i tiden – særlig i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Man bruker to tråder fra samme nøste og slynger hele tiden den bakerste tråden foran. På den måten får man gode og solide plagg og fremforalt – veldig vakre!;

Tvåändstickat av Birgitta Dandanell og Ulla Danielsson kr. 395,-.

Nå i ny utgave redigert av Kerstin Ankert. Dette er den klassiske tvebandstrikkeboken som er gitt ut av Dalarnas Museum i Falun første gang i 1984. Vi ønsker nyutgivelsen velkommen! Boken har med grundig historikk og bilder av mange gamle modeller. God arbeidsbeskrivelse og forklaring på hvorfor z- spunnet garn egner seg best til de gamle modellene. Siste kapittel har oppskrifter på mange gamle og noen nye modeller. 136 sider. kr. 395,-

Smygmask Virkning, Teknik och Monster av Kerstin Jönsson kr. 265,-
Dette er en veldig instruktiv og flott bok om pjoning som er en enkel og morsom hekleteknikk.  Her er flest mønstre på votter, men du finner også mange lekre luer og gode sokker.som er de plagg som egner seg best for pjoning.
95 sider med mange lekre bilder og mønsterdiagram!
Nusse Mellgren har laget et trinn for trinn hefte med klare fotografier og tekst på engelsk og svensk. Heftet inneholder ingen oppskrifter, fordi det er så vanskelig å telle masker og å følge oppskrifter i nållbinding. Kan man grunnteknikken, klarer man selv å finne ut av å lage votter, lue og sokker. Vi savner bare ett tips, men det kommer her: Når du nålbinder et par votter eller sokker, lønner det seg å nålbinde en og en rad parallellt på begge vottene, slik at du vet når du skal øke eller minske. 18 sider m fargebilder. Kr. 150,-
Strikke skole av Sys Fredens (dansk) kr. 50,-

Dette heftet viser hvordan du legger opp, strikker rett og vrangt og feller av samt enkel montering. Aldersgruppe fra 10 år og oppover da flere av oppskriftene er på pinne 10 og det er vanskelig for de helt små hender.

Hvis du ønsker å bestille disse, kan du gjøre det via
e-post eller pr. telefon (se kontaktskjema)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke ¨denne siden, forutsetter vi at du samtykker til dette

Lukk