Akerdrakten

Vaskeboken

Snippsjal til bunad

Bunadsjal

Snippsjal til bunad er en godt prøvet modell gjennom ca 200 år! Oppskriften er tatt fra et sjal i Norsk Folkemuseums samlinger.
Dette er et skikkelig bruks- og arbeidssjal. De lange snippene på sjalet som legges i kryss over bysten, bindes sammen bak på ryggen og gir god frihet for armene til mange gjøremål, mens sjalet sitter godt.
Vi har laget det som et tilbehør til Akerdrakten, men det kan selvsagt brukes til alle bunader. Også er det kjempefint til f.eks. langbukser – se bildet nederst!

Sjalet strikkes i Røros lammullgarn. Vi selger pakker med garn og oppskrift. Vi anbefaler rundpinne på 120cm pga det store maskeantallet.
Her ser du hvor anvendelig sjalet er – det kan brukes til det meste og trenger ikke bare å tas frem når bunaden skal ut!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke ¨denne siden, forutsetter vi at du samtykker til dette

Lukk